Broccolisalat til hele året

14 september 2018 Sarah Agerkvist
Broccolisalat til hele året

Du kender den sikkert; broccolisalat, der er blevet serveret tusindvis af gange gennem årtierne til alt fra familiefester med suppe-steg-is, den gode bøf om sommeren, den faste salat på buffetbordet på restauranterne og til om vinteren, hvor man trænger til lidt grønt. Broccolisalat er den perfekte salat at servere hele året rundt uanset anledningen. Det er et hit, og det forstår man godt, når så få ingredienser og kort forberedelsestid kan give så lækkert et resultat. Så har du broccoli, bacon, kerner, tørret frugt og en bøtte creme fraiche stående i dit køkken, så kan du hurtigt bikse sammen til aftenens menu.

Broccoli er en god kilde til fibre, der med sin fine grønne farve giver et flot farvespil i din salat. Selvom det nok mest er den voksne del af befolkningen, der deler samme begejstring for den grønne sag, så giver den en både mættende og fyldig smagsoplevelse. Broccolisalaten er nem og enkel at kaste sig ud i, og med få ingredienser kan du sætte dit eget præg på den klassiske broccolisalat. Prøv blandt andet at udskifte den traditionelle bacon med en lufttørret skinke, rist en håndfuld solsikkekerner, pinjekerner eller mandler på en pande med lidt soya for en mere salt oplevelse, skær et sprødt æble ud i tern, hvis du ikke er til rosiner eller tørret tranebær, og hvis du hellere vil have en lidt mere fedtfattig udgave kan du prøve dig frem med en skyr dressing.

Er du også typen, der godt kan lide en lidt mere sprød broccolisalat, hvor broccolien helst ikke skal være for blød, kan du hælde kogende vand over de små buketter broccoli og straks efter hælde kold vand på.

Mulighederne er mange, og heldigvis er der ingen grænser for, hvad broccoli går godt sammen med. Men et er sikkert; broccolisalaten går man aldrig galt i byen med.

Flere Nyheder