Banankage er perfekt til brunchbordet

27 August 2018 Emilie Jacobsen

editorial

Skal du snart holde brunch for venner og familie, er du sikkert gået i gang med at tænke over, hvad du skal sætte på bordet. Det kan være lidt svært, da brunch jo hverken er frokost eller morgenmad, men indeholder mad fra begge måltider. De klassiske retter at sætte på bordet er æg, bacon, brød, pålæg og yoghurt med musli. De fleste vælger dog at have nogle flere retter på end det. 

En af de retter, som du helt sikkert bør overveje, er en banankage. Den er virkelig nem for dig at lave. Den passer godt til mellemtingen mellem morgenmad og frokost og er et sødt, men sundt indslag. Hvis du laver kagen lidt fast i det, kan den faktisk bruges som brød. Det er med til at give den flere måder at blive brugt på. En anden mulighed er, at du laver dem som muffins. Der kan du bruge den samme dej og så bare fordele den i muffinforme. 

Du behøver ikke at være bange for, at du kommer til at bruge lang tid på at lave en banankage. Du kan sagtens lave den dagen i forvejen. Faktisk bliver den ofte bedre af, at den kommer til at stå i noget tid. 

Kender du ikke lige opskriften på banankage, kan du nemt finde den på nettet. Det kan for eksempel være på dk-kogebogen.dk. Der har de et væld af forskellige opskrifter, hvilket er med til at gøre, at du nemt kan lave den form for banankage, som du gerne vil.

Du kan variere kagen og for eksempel komme chokoladestykker, appelsinsaft, valnødder, eller hvad, du nu ellers synes, er lækkert i. Dermed kan du sætte dit eget præg på kagen. Du kan også komme en lækker glasur på kagen og på den måde give den den helt rigtige afrunding. Det kan for eksempel være chokoladeglasur eller en glasur lavet af smøreost. 

More articles