Hvornår er man afhængig af alkohol?

27 August 2020 Cecilie Mortensen

editorial

Hvornår kan man egentlig sige, at man er afhængig af alkohol? For mange kan det nok være svært at vurdere, hvornår man selv eller en pårørende har et egentligt misbrug. Ser man på alkoholindtaget i Danmark, så er alkohol ofte en del af sociale arrangementer. Derfor vil mange sikkert også opleve alkohol som en accepteret ting, man kan hygge sig med, når man skal slappe af, eller når man skal have en hyggelig aften sammen med andre.

Det er ikke så underligt, at overgangen fra et stort alkoholindtag og et regulært alkoholmisbrug, ikke er helt lige til at holde styr på. Men lad os prøve at se på det alligevel. 

Hvornår er der tale om et alkoholmisbrug? 

Når indtagelsen af alkohol og beruselse begynder at blive omdrejningspunktet og dominerende i ens liv, så kan man tale om, at en person har et alkohol misbrug. Der er også flere tegn, man kan holde øje med. 

– Man kan opleve en stor trang til at få alkohol. 

– Man har en dårlig evne til at styre ens forbrug af alkohol. 

– Man oplever abstinenser, når man ikke får alkohol. Og oplever man abstinenserne, så drikker man får at fjerne symptomerne. 

– Man bliver mere og mere tolerant over for alkohol. Derfor drikkes der også større og større mængder for at opnå samme virkning som i starten. 

– Man fortsætter med at drikke alkohol, også selvom man oplever, at kroppen siger fra og tager skade. 

Nogle af punkterne herover kan man holde øje med, hvis man er i tvivl om, hvorvidt en person kan siges at have et alkoholmisbrug. 

Gode muligheder for hjælp til alkohol behandling

Der er heldigvis rigtig gode muligheder for hjælp, når man ønsker alkohol behandling. Det er bare med at finde et misbrugscenter, som man ønsker at komme i behandling ved og tage kontakt. 

 

More articles