Hvad tænker du som elektriker om medarbejdere uden en fagforening?
Du er elektriker i Køge, og du har nogle gode medarbejdere, og I står sammen i mange forbindelser, om det så er at hjælpe hinanden på arbejdspladsen, støtte hinanden derhjemme, hvis man skal hjælpe hinanden ind over hækken – eller når den skal have gas i weekenden eller i fredagsbaren.
En anden måde, hvor I står meget sammen, er ved, at der er en uskreven enighed om, at alle medlemmerne i den her branche og specielt på den her arbejdsplads er medlem af den samme fagforening.
På den måde kan I stå stærkere sammen, når der specielt skal forhandles løn, eller hvis I ikke er tilfredse med vilkårene på arbejdspladsen eller branchen generelt.
Det er nemlig en ting ved Danmark: Staten blander sig ikke i den slags; det foregår mellem lønmodtagerne og arbejdsgiverne, når mange af disse ting skal forhandles hjem.
Den slags kan tage tid, der sker måske lock out, boykot med videre, men som regel finder man som regel fælles slags og enighed til sidst.
Men hvad er forventninger så til dig som elektriker i Køge?
Er du medlem af den samme fagforening som de andre?
I Danmark står det jo frit for, om man vil være medlem af en fagforening eller ej, og man bestemmer også helt selv, hvilken fagforening det skal være hos.
Dette kan dog skabe splid på arbejdspladsen, for man kan være en god medarbejder og en fin ven, men der kan opstå noget uenighed, hvis man så ikke deltager i de samme fagforenings-opgaver, som de andre deltager i.
Der er endda i nyhederne den seneste tid hørt historier om, at ansatte er blevet truet til at melde sig ind i den samme fagforening, og det skulle angiveligt også hedde sig, at nogle personer får et afslag af arbejdsgiveren, hvis de netop er medlem af en fagforening.
Det er svære farvande at navigere i, men det kan lade sig gøre.