Derfor er en boligadvokat så vigtig

19 January 2020 Lotte Hindsberg

editorial

Når du leder efter en ny bolig eller ejendom, foregår det som regel via en ejendomsmægler. I midlertid er ejendommægleren “sælgers” mand og derfor kan det være en god ide at alliere sig med en boligadvokat for at sikre, at dine interesser også bliver tilgode set og du ikke blot har stirret dig blind på de muligheder, der er i den nye bolig. Samtidig kan boligadvokaten være behjælpelig med at få udformet købekontrakten og det endelige skøde. Find en boligadvokat ved at søge på nettet med ordene boligadvokat skøde. Skødet er vigtigt, da det er det endelige dokument, der bekræfter at boligen er din.

Derfor er tinglysningen så vigtig

Uden at dit skøde er tinglyst, er det muligt for købers kreditorer at tage pant i ejendommen også selvom du har overført pengene og forlængst er flyttet ind. Hvis du har mistanke om at køber sælger, fordi han har økonomiske udfordringer er det særlig vigtigt at du får bragt tinglysningen på plads så hurtigt så muligt og her vil en boligadvokat kunne være behjælpelig. Ofte men ikke altid, er det muligt at købe en samlet pakke hos boligadvokaten, hvor skøde og hjælp til tinglysning er en del af pakken. 

I dag sker tinglysning digitalt

I dag sker tinglysningen digitalt og ved hjælp af NemID. Danmark var det første land i 2009, der gik over til at tinglyse digitalt. Staten tager 0,6% for at tinglyse et boligsalg, samt 1400 kr. for hvert dokument der skal tinglyses. Især ved større og dyrere boliger, som kan være mere kompliceret anbefales det, at få en boligadvokat med ind over. Både i købsprocessen, men også i forhold til skødet. 

Når både køber og sælger har skrevet under og dommeren har godkendt tinglysningen uden anmærkninger, er køber ejer af ejendommen og ikke før. Typisk tager det et par måneder før en tinglysning er gået igennem. 

More articles