Den rette – og forkerte – vej til at blive en dygtig tekstforfatter

14 April 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Lad os starte med det med at blive en dygtig tekstforfatter i form af at være en professionel tekstforfatter ved at kigge på, hvad man IKKE skal gøre, hvis man vil gå i den retning.

Man skal ikke lyve sig gennem den branche, for det kan godt være, at det ikke er et beskyttet erhverv at kalde sig tekstforfatter, da det er ligesom at kalde sig journalist, som alle kan gøre – men alle kan ikke kalde sig uddannet journalist.

Således er der forskel på, om man har kradset nogle noter ned gennem sit liv, eller man er uddannet journalist, har udgivet bøger og arbejdet selvstændigt med at skrive – og man kan i begge situationer kalde sig skribent.

Derfor skal man sige sandheden med ens kompetencer. Evner man ikke noget, må man kende sine begrænsninger og specialisere sig, eller man må øve sig.

Dernæst skal du heller ikke gøre dig uvenner med nogle i branchen, specielt ikke i Danmark, da det er en lille branche.

Gør dette for at blive en dygtig tekstforfatter

Hvis du derimod vil gå i en mere gunstig retning – ikke nødvendigvis den ubetinget korrekte, da der er flere bud på den slags – så kan man gøre følgende:

Finde ud af, hvordan man bedst kommer ind i branchen, om det er ved tage et kursus i at skrive, tage på et forfatterkursus eller måske uddanne sig som journalist eller kommunikatør.

Dernæst skal du lære af de bedste, hvor du måske kan få nogle tips og tricks til den slags. Det findes der fora for det online, hvor du kan få hjælp til den slags.

Mon ikke, at du også kan falde over nogle bøger – online som fysiske – der kan hjælpe dig til at blive god med sproget og lære at skrive godt.

Dernæst er det sådan set bare med at øve sig og øve sig endnu mere, for man bliver aldrig perfekt, da der altid kommer nye strømninger til – men det er også det spændende ved branchen!

More articles