Maling af badekar – når badekarret skal være pænt og hygiejnisk

20 January 2019 Astrid Pedersen
Maling af badekar - når badekarret skal være pænt og hygiejnisk

Dit gamle badekar er måske ikke så indbydende, som det har været. Typisk vil et badekar, som er mærket af tidens tand, være direkte ulækkert at se på. Den før så hvide og skinnende emalje vil slides visse steder, som for eksempel rundt om rør og armaturer, foran afløbet, og der hvor vandstanden i badekarret mestendels er højest. I disse områder vil kalk, rust og okker have nemt ved at aflejre sig, hvilket vil afstedkomme en aldeles ucharmerende gullig-brun nuance.

Samtidig er disse plamager ru i overfladen, og også sæberester og hudrester kan sætte sig fast i aflejringerne, og danne grobund for diverse sygdomsfremkaldende mikro organismer, for eksempel svampe og bakterier. Så ikke nok med, at dit badekar ser ulækkert ud – det er også direkte uhygiejnisk, og du bør ikke bruge det til lange, varme karbade.

Slibning og maling af badekar i stedet for udskiftning

Til alt held er disse skønhedspletter som oftest overfladiske, hvilket betyder, at du kan undgå besværet og omkostningerne ved udskiftning af badekarret. Dette kan nemlig godt gå hen og blive en temmelig dyr affære, især hvis dit badekar er indbygget. Så skal fundamentet omkring badekarret nemlig brydes ned, badekarret skal bortskaffes, og det hele skal bygges op på ny. Hvis du ellers er glad for at have et badekar, kan det således anbefales, at du får en professionel håndværker til at renovere dit badekar.

Dette kan gøres på ganske få timer, og indebærer slibning og rensning af badekarret samt påførelse af nyt emaljerings materiale. Den nye emalje tørrer og hærder i løbet af 24 timer – og så har du et badekar, som skinner som nyt, og som det er en fornøjelse at bade i.

Maling af badekar er en opgave, som bør overlades til de professionelle. Du kan læse mere om maling af badekar på https://ny-emalje.dk/emaljering-af-badekar/ 

More articles