Kompetent hjælp til dit kæledyr på veletableret dyreklinik

27 November 2018 Astrid Pedersen
Kompetent hjælp til dit kæledyr på veletableret dyreklinik

Har du for nylig anskaffet dig et familiedyr i form af en hund eller en kat, bør du først og fremmest sørge for, at dit nye familiemedlem tilknyttes en dyrlæge i omegnen. Dyrlægen skal stå for diverse behandlinger som for eksempel vaccination, øremærkning eller chipping, sterilisation, samt det generelle helbredstjek og diagnosticering samt behandling af akut opstået sygdom.

Mange fordele ved en fast dyreklinik

Skulle din firbenede ven være så uheldig at gå hen og pådrage sig en sygdom, er det altid en fordel, hvis dyrlægen er et velkendt ansigt. Samtidig vil din hund eller din kat, som i forvejen er svækket og bange, ikke opleve samme stress på en dyreklinik, hvor den er vant til at komme, som i helt nye omgivelser.

Har du gennem årene haft dit kæledyr til de påkrævede sundhedstjek, tandeftersyn og opfriskende vacciner hvert hele eller hvert halve år, har dyret vænnet sig til såvel dyrlægen som til de lyde og lugte, der er i klinikken. På den måde vil dyret bedre kunne håndtere en undersøgelse eller en behandling uden at blive helt ulykkeligt.

Har din dyrlæge fulgt din hund eller din kat fra denne var ganske lille, vil vedkommende også være a jour med udviklingen, og således kunne se en udvikling i dyrets generelle sundhedstilstand fra besøg til besøg. Således vil dyrlægen have et stærkt grundlag for at vurdere, hvorvidt din hund eller din kat er ved at udvikle overvægt eller udviser andre tegn på fejlernæring. Denne vurdering kan danne grundlagt for en kvalificeret rådgivning vedrørende kostplaner og motion. Din dyrlæge vil kunne vejlede dig i forhold til indkøb af foder eller kosttilskud til dit dyr, og vil hurtigere kunne opfange signaler om eventuel alvorlig sygdom hos dyret.

Du kan altid kigge ind på værløsedyreklinik.dk og bestille en tid til din nye, firbenede ven

More articles