Husk at have styr på din økonomi inden du låner

14 april 2020 Lotte Hindsberg
Husk at have styr på din økonomi inden du låner

Hvis du overvejer at tage et lån, er det vigtigt at du inden gennemgår din økonomi for at sikre dig at du har råd til at tage et lån og afdrage på det de næste mange måneder. Det kan koste dyrt ikke alene økonomisk, men også personligt hvis du ikke kan betale de aftalte afdrag. Du kan risikere at komme i RKI som dårlig betaler og det betyder at du har langt svære ved at låne, men også at noget så helt almindeligt som et Dankort, kan være svært at få. Har du brug for at låne kan du læse mere her https://ikanobank.dk/laan.

Gennemgå din økonomi

Start med at gennemgå din økonomi og se hvad du har af indtægter og udgifter. Har du flere lån, kan du overveje om det kan betale sig at låne, så du kan betale dem ud og i stedet have et stort lån. Det er ofte billigere at have et stort lån, frem for flere små. Kig også på hvad det er du har lånt til tidligere og om du syntes det har været lånet værd. Det er en god mulighed for at vurdere om du er fornuftig økonomisk.

Læg et budget og husk at der skal være plads til at se dine venner i ny og næ og der skal også være plads til uforudsete udgifter. Derved undgår du at gøre dig selv sårbar økonomisk. Det er meget få mennesker der måned efter måned kan trives ved, ikke at have luft i økonomien til at drikke en kop kaffe med ens venner.

Har du aldrig lagt et budget før, er der masser af information på internettet og der er mange gode skabeloner du kan tage udgangspunkt. Ellers kan det være en god ide at høre en ven om han eller hende kan hjælpe med at lave et budget.

Flere Nyheder