Gulvslibning – når du vil de trælse spor af slid til livs

17 oktober 2018 Astrid Pedersen
Gulvslibning - når du vil de trælse spor af slid til livs

Når dit trægulv er blevet betrådt dagligt i et vist antal år, er der ikke noget at sige til, hvis sliddet i træværket begynder at manifestere sig. Man kan tydeligt se, hvornår et trægulv er så slidt, at det trænger til en grundig behandling – for eksempel i form af en gulvslibning. Trægulvets overflade vil, på det steder, hvor det bruges mest (for eksempel foran døre og rundt om spisebordet), antage en grålig og mat kulør. På disse steder vil overfladen samtidig føles ru og ubehagelig at gå på.

Træværket vil få en tendens til at danne splinter, som hænger fast i sokker og strømper. Såvel den gråligt matte overflade som splinterne skyldes, at træværket udtørrer i overfladen, da det beskyttende lag af lak, sæbe, lud eller maling er slidt bort, og træværkets overflade dermed ligger blottet og sårbar. Du vil således også opleve, at du ikke længere blot kan tørre spildte væsker op med en klud – kaffe, te, rødvin og saftevand aflejrer sig i træværkets tørre fibre, og danner grimme, misfarvede skjolder.

Hvorfor skal jeg vælge en gulvslibning ved professionel gulvmand?

Det er selvfølgelig muligt selv at slibe sit gulv. Men har man mange kvadratmeter trægulv, som skal slibes – eventuelt på flere etager i boligen – er det klart nemmest at alliere sig med en dygtig og erfaren gulvmand.

En fagperson med speciale inden for behandling af trægulve, herunder gulvslibning, har desuden langt stærkere forudsætninger for at opnå et mere ensartet resultat – selv i de vanskeligt tilgængelige hjørner og kringelkroge. Og så kan du samtidig få råd og vejledning til valg af efterbehandling. Din gulvmand kan selvfølgelig også hjælpe dig med at efterbehandle dit gulv med produkter efter dit eget valg, samt forklare dig, hvordan du bedst muligt vedligeholder det flotte og skinnende resultat. Læs mere om gulvslibning og efterbehandling af trægulv på https://gkservice.dk/ 

Flere Nyheder