Gør dig klar til Oktoberfesten

14 June 2022 Steffen Hansen

editorial

Planlægger du at deltage i Oktoberfest i år? Her er nogle få ting, du skal vide for at blive klar til verdens største ølfestival. Oktoberfest afholdes hvert år i München i Tyskland og løber fra slutningen af september til den første weekend i oktober.

Hvis du planlægger at holde din egen Oktoberfest, så er der nogle ting, du skal ud og købe. Hvad det er, vil vi komme mere omkring i dette indlæg.

 

Pynt til Oktoberfest

 

Lederhosen eller dirndl

Det første, du skal beslutte, er, hvad du skal have på. Det mest almindelige og traditionelle tøj, der bæres til Oktoberfest, er enten lederhosen (til mænd) eller dirndl (til kvinder). Lederhosen er shorts lavet af læder med seler, mens dirndl’er er kjoler med en korsetlignende overdel.

Du kan vælge og sige, at alle dine gæster skal komme i udklædning, ellers er det jo ikke helt rigtig en Oktoberfest. Du kan finde disse dragter i de fleste kostumeforretninger eller endda online.

 

Pynt til oktoberfest

Det næste du skal ud og købe, er pynt til oktoberfest. Dette omfatter ting som serpentiner, balloner og duge i det tyske flags farver (sort, rød og guld). Du kan finde disse ting i de fleste festforretninger. Det kan også være store ølglas, som d skal købe, så der kan skænkes nogle store fadøl på dagen.

Det er alt sammen med til at sætte den helt rigtige stemning for dagen, og du kan sagtens genbruge det til næste gang, du ønsker at holde oktoberfest.

 

Oktoberfest-mad

Ingen fest er komplet uden mad, og Oktoberfest er ingen undtagelse. Det tyske køkken er noget helt for sig. Der er et par traditionelle retter, som du kan servere til din fest, herunder:

-Wurst (pølser)

-Sauerkraut (syltet kål)

-Kartoffelsalat

-Bretzler

Du kan enten lave disse retter selv eller få et cateringfirma til at lave det for dig. Du skal bare sørge for at have nok til alle dine gæster.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://beauty-blogg.se/

https://beauty-newz.se/

https://beautybloggen.se/

https://fashion-bloggen.se/

https://fashion-guiden.se/

https://mode-tips.se/

https://modeglad.se/

https://modeochtrender.se/

https://senastemode.se/

https://stilikoner.se/

https://stilinfo.se/

https://trendinfo.se/

More articles