Forskøn din nye altan med en lækker altandør

29 april 2022 Astrid Pedersen

Skal dit hus eller din lejlighed beriges med en lækker altan? Så kan du roligt begynde at glæde dig.

En altan er super hyggelig når du ønsker at nyde udelivet om sommeren. Og så tjener en altan mange andre praktiske formål, for eksempel i forbindelse med tørring af tøj eller udplantning af blomster og krydderurter.

Inden du påbegynder etablering af din nye altan bør du tage visse forhold i betragtning. Dette gælder for eksempel altanens gulv, rækværkets højde – og så selvfølgelig den dør som skal forbinde din nye altan med stuen, soveværelset eller køkkenet.

Vælg den rette altandør fra starten

En altandør er, i lighed med facadedøre så som for eksempel køkkendøren eller hoveddøren, en yderdør. Det betyder at du, når du står for at skulle vælge en dør til din nye altan, bør vælge en solid og slidstærk dør som kan holde til vejr og vind. Ellers risikerer du at din fine, nye altandør lynhurtigt bliver slidt.

image

Samtidig vil en altandør, som ikke er konstrueret til at kunne modstå de til tider barske vejr forhold her til lands, kunne koste dig på varme regningen. Det er vigtigt at ruderne i din altandør er fremstillet af isolerende glas, lige som selve indfatningen for de enkelte ruder skal være 100% tæt. Så undgår du kolde stuer og værelser i løbet af vinteren samt isnende trækvinde som i værste fald kan være skadelige for helbredet.

Sæt trumf på med en dobbelt altandør

Hvis du ønsker den optimale udnyttelse af din nye altan bør du vælge en dobbelt altandør. En dobbelt altandør kræver selvsagt at altanen har en vis bredde, og at du kan afse vægpladsen i det til altanen hørende rum. Til gengæld får du det fulde udbytte af en ekstra plads. Du kan fine de flotteste altandøre – enkelte såvel som dobbelte – på Klarfonster.se.

Flere Nyheder