Find den rette boligadvokat, når du skal købe hus eller lejlighed

12 maj 2021 Astrid Pedersen

Er køb af hus eller lejlighed øverst på din prioriteringsliste inden for nærmeste fremtid? Så bør du allerede nu kigge dig om efter en dygtig boligadvokat.

Hvordan kan en boligadvokat hjælpe i forbindelse med boligkøb?

Din boligadvokat vil være med gennem hele forløbet når du køber bolig. En boligadvokat vil hjælpe i forbindelse med gennemløsning af den relevante dokumentation, lige fra salgsopstilling, tilstandsrapport og købsaftale til referater af generalforsamlinger og bestyrelsesmøder i bolig foreningen samt dennes budgetter og regnskaber.

Af disse dokumenter vil det for boligadvokatens trænede øje hurtigt fremgå om foreningen er behæftet med en sløj økonomi eller en manglefuld drift. Er din nye drømmebolig et hus på egen grund vil dokumenter så som servitutter, vedtægter for grundejer foreningen og diverse lokalplaner også blive gennemgået af din boligadvokat. Disse kan nemlig også indeholde elementer som kan have stor indflydelse på din beslutning om et køb.

Et eksempel kan være kommunale planer om anlæggelse af vej eller opførelse af bygge projekter nær din bolig hvilket nærmest med sikkerhed vil forringe dennes værdi. Derfor er en boligadvokat bogstaveligt talt guld værd når du står for at skulle købe hus eller lejlighed.

Lad din boligadvokat forestå udfærdigelse og tinglysning af skøde

Boligadvokatens arbejde er dog ikke gjort når du har skrevet endeligt under på købsaftalen. Der er nemlig et skøde som skal opdateres og tinglyses.

Da skødet er den eneste officielle og offentligt tilgængelige dokumentation for dit ejerskab over boligen er det et særdeles centralt dokument. Det er således meget vigtigt at skødet opdateres med de korrekte oplysninger snarest muligt efter at handelen er afsluttet. Og derfor bør du overlade denne opgave til din boligadvokat.

Find din boligadvokat online

Hvis du leder efter en boligadvokat som både er dygtig og billig kan du finde ham eller hende hos eBoligadvokat – læs mere på eBoligadvokat.dk.

Flere Nyheder