Få styr på tilværelsen med en alkoholbehandling

17 May 2022 Astrid Pedersen

editorial

Det er nemt at udvikle et alkoholmisbrug – men knap så nemt at slippe af med det igen. I Danmark er alkoholisme en integreret del af vor fest kultur hvilket betyder at mange unge danskere forholdsvis tidligt bliver introduceret for alkoholiske drikke.

Langt de fleste kan til alt held godt styre deres druk. Men for mange tusind danskere gælder det at de hver eneste dag kæmper med et usundt – og for manges vedkommende kritisk – overforbrug af alkohol. Og da alkohol er blandt de mest afhængigheds skabende substanser på markedet er der ikke langt fra et stort for brug til et decideret misbrug.

Hvorfor bliver nogle mennesker alkoholikere?

Der er ikke noget entydigt svar på hvorfor nogle mennesker udvikler et afhængigheds betinget misbrug af alkohol mens andre går fri. Videnskaben arbejder stadig på at løse afhængighedens gåde, og på at afdække hvorvidt nogle mennesker har en særlig genetisk disposition for substans afhængighed. Men i princippet vil alle mennesker kunne gå hen og udvikle alkoholisme.

alkoholbehandling

Alkohol er som nævnt endog særdeles vanedannende. Kroppen udvikler lynhurtigt en afhængighed af et vist antal promille i blodet hvis du drikker tæt i en periode. Samtidig udvikles det, der kaldes tolerans, hvilket betyder at der skal større og større mængder af alkohol tl for at opnå den ønskede effekt. Og så er man fanget i en ond cirkel af misbrug.

Kan man komme ud af et alkoholmisbrug?

Selv om du har drukket for meget over en alt for lang periode, og selv om din krop har vænnet sig til de store mængder alkohol, er alt håb ikke ude. Du vil med professionel hjælp godt kunne vænnes af med den grimme og farlige vane for bestandig.

Alt hvad det kræver er et ophold på et behandlingscenter med ekspertise inden for alkoholbehandling. Klik ind og læs mere på behandlingscenter-stien.dk.

 

Læs også artikler på nogle af vores svenske sider:

https://din-semester.se/

https://ferieguiden.se/

https://nya-expeditioner.se/

https://resebrevet.se/

https://reseposten.se/

https://rundresan.se/

https://semester-nytt.se/

https://semesternytt.se/

https://semesterposten.se/

https://travelguiden.se/

https://trevlig-resa.se/

https://utflyktsinfo.se/

More articles