Få hjælp til vurdering, salg og rydning af dødsbo

19 november 2018 Astrid Pedersen
Få hjælp til vurdering, salg og rydning af dødsbo

En stor del af de opgaver, som følger med et dødsfald, er afvikling af den afdødes jordiske gods. Som regel er der en bolig, som enten skal sælges eller overgå til ny lejer – og dette betyder, at al indbo skal ryddes ud og bortskaffes. Hvis der blandt effekterne i den afdødes hjem findes genstande, som repræsenterer en monetær værdi – for eksempel designer møbler, kunstværker eller andre artefakter – skal disse værdisættes og sælges. Og genstande, som ikke er behæftet med nogen værdi, skal bortskaffes, så boligen kan komme videre i systemet, og de efterlevende kan komme videre i deres tilværelse.

Få professionel hjælp til rydning af dødsbo fra en erfaren marskandiser

Det er klart at du, når du står midt i sorgen og savnet af den afdøde, vil have meget vanskeligt ved at forholde dig til dødsboet. Måske er der tale om dit barndomshjem, med alle de minder, som følger med. Og her kan det som pårørende være meget svært at forholde sig nøgternt til de mange genstande, som befolker en sådan bolig. Her er det en rigtig god idé at få hjælp fra professionelt hold.

En marskandiser med speciale i rydning af dødsbo kan blandt andet hjælpe dig med at vurdere værdien af de genstande, som findes i den afdødes hjem. Der ud over kan han eller hun, med baggrund i årelang erfaring, prissætte og afsætte genstande, som kan indbringe en indtægt.

Samtidig vil en marskandiser kunne hjælpe dig med bortskaffelse af møbler og andre effekter, som ikke umiddelbart repræsenterer en større værdi – eksempelvis transport til genbrugsplads eller til genbrugsbutikker, hvis du ønsker at donere disse effekter til velgørende formål. På den måde sparer du besværet med selv at skulle booke en flyttevogn eller en trailer. Når selve opgaven med rydning af dødsbo er overstået, vil din marskandiser sørge for, at boligen er pænt og nydelig, inden den skal overgå til ny beboer.

Læs mere om rydning af dødsbo på dødsbo-rydning.dk

Flere Nyheder