Er din Peugeot 208 lovlig?

15 February 2019 Anders Lundtang Hansen
Er din Peugeot 208 lovlig?

“Selvfølgelig er den det,” er nok dit umiddelbare svar, om du så har købt din Peugeot 208 fra ny eller en Peugeot 208 brugt, for ingen bilejere har jo lyst til at eje et køretøj af den – eller nogen – type, der er ulovlig.

Og vi forestiller os bestemt heller ikke, at du har købt denne bil fra en uatoriseret forhandler, for du har med garanti tjekket op på det sted, du har handlet hos, om det så har foregået ved at læse anmeldelser, kundeudtalelser, hørt ad via venner eller noget helt fjerde.

Denne artikel skal egentlig ikke handle om, hvordan du finder den rette forhandler at handle hos i forhold til at være autoriseret, for det er der allerede skrevet om.

Vi forestiller os mere, om du egentlig har tjek på alt ved bilen, som kan medføre, at den faktisk ikke er lovlig at køre med på vejene?

I den forbindelse tænker vi sådan set ikke på, om den er sikkerhedsgodkendt, eller at du har styr på dine forsikringer til din Peugeot 208.

Vores hensigt er sådan set, om du er klar til at køre bilen til syn velvidende, at den kan blive godkendt.

Nogle bilejere forestiller sig det at skulle til syn lidt som at skulle til eksamen eller tandlægen både i forhold til, om de består, eller om det kommer til at gøre ondt (på pengepungen).

Men det er faktisk lidt ligesom at få penge tilbage i Skat: Hvis man har haft styr på den slags løbende, så er der intet at blive overrasket over.

Så hvis du har haft tjek på din Peugeot 208 løbende, så kan du være sikker på, at den går gennem syn.

Hvad kan det da være, du skal holde øje med?

Det er skam ting som, at dækmønsteret ikke er slidt for langt ned, at bilen ikke er rustet i undervognen, at du har frit udsyn gennem frontruden.

Der er rigtig mange flere ting at holde øje med, men dette var nogle alvorlige punkter, som både hjælper dig til at komme gennem syn, men som også kan hindre i, at din Peugeot 208 bliver stoppet af politiet.

More articles