Ens vigtige betonelementer skal skæres HELT korrekte

10 juni 2019 Anders Lundtang Hansen
Ens vigtige betonelementer skal skæres HELT korrekte

Kender du det engelske udtryk med, at djævelen gemmer sig i detaljen?

Man kan lidt oversætte dette til dansk og udrede det ved, at man skal sørge for, at man har detaljerne på plads, for selvom noget på overfladen kan se helt perfekt ud, så kan der gemme sig elementer, der ikke er helt korrekte.

Og den famøse kæde er jo kun så stærk som sit svageste led, så når det knækker, så ryger pointen med en kædes brugbarhed.

Det samme gælder med noget så ellers hårdført og tungt som betonelementer, og hvis du spørger hos praefa.dk, hvor nidkære de er omkring at skære deres betonelementer perfekt til for kunden og have det bedste materiale i betonen, så vil de bestemt sige, at de aldrig går på kompromis med disse ting og altid laver det bedste.

Den slags kan være svært for menigmand at forstå, når man kigger på noget stort af beton, for så tænker man jo, at det må være noget af det mest solide i verden, der ikke kan gå i stykker.

Men hvis betonen har indbyggede fejl, der ikke kan være til at se med det blotte øje, så er det bare et spørgsmål om tid, før det går i stykker.

Og forestil dig lige, hvis det betonelement så sidder inde i en bro for eksempel? 

Derfor laver man altid de bedste produkter af beton, såsom hos praefa.dk, men man laver også løbende kontrol med konstruktionerne, specielt når det kan betyde forskellen på liv og dør, og så har alt materiale også en udløbsdato.

For at blive ved eksemplet med broen, så tænkt også lige på, hvis man ikke havde skåret et givent betonelement helt til efter millimeters præcision, når man sammensatte dette med andre elementer på broen, for sådan en bliver jo ikke lige kørt ud af en fabrik.

Dette ville også være en indforstået “tikkende bombe”, der bare ville vente på at erodere og gå i stykker tidligere end forventet.

Flere Nyheder