Derfor skal du sørge for en aktiv hverdag for dine børn

20 January 2020 Annemette Poulsen
Derfor skal du sørge for en aktiv hverdag for dine børn

Der er ikke noget, der i dag er vigtigere end et sundt og godt helbred. Derfor skal du sørge for at give dine børn de aboslut bedste muligheder for at komme ud og få sig rørt. Det kan du for eksempel gøre ved at opfordre dem til at deltage i diverse fritidsaktiviteter, der også sørger for, at de kommer væk fra de mange skærme, som der i dag præger hverdagen hos flere børn og unge især. Som forældre skal du derfor støtte dit barn i at være aktiv. Og det kan du gøre på flere forskellige måder.

 

Nyd en god aktivitet sammen med dit barn

For det første kan du selv sørge for at trække in løbeskoene, hoppe op på cyklen eller deltage i en fodboldkamp med dit barn. På den måde lære dit barn nemlig, at det er en naturlig del af hverdagen at være aktiv, og I får sammen nydt noget tid sammen. Derfor er det til glæde for både forældre og barn samt helbred.

 

Begræns ikke dit barn i aktiviteter i fritiden

Derudover kan du lade dit barn deltage i alle de aktiviteter, som det har lyst til i løbet af ugen efter skole. Der bør derfor ikke være en begrænsning på fritidsaktiviteter, før barnet selv beder om det, og derfor må du blot sørge for at have det udstyr klar, som der skal bruges for eksempel til ridning, dans eller badminton.

 

Inddrag dit barn i en viden om sundhed

Sidst men ikke mindst kan du også inddrage dit barn i den viden, der er omkring sundhed. Børn er mere fornuftige, end de fleste er klar over, og derfor vil det gavne dem at kende til fordelene ved at være aktive. På den måde bliver det pludselig mere tiltrækkende at bruge trampolinen i haven og tage cyklen til skole. Læs mere om sport her på siden.

More articles