Billigt udstyr til anker og fortøjning – find det online

01 oktober 2020 Astrid Pedersen

Når sommerferien skal tilbringes i familiens båd på de danske farvande er det en god idé at tjekke op på bådens udstyr før I sætter sejl eller tænder bådens motor. Er alt bådudstyr up to date og funktionelt – og er der styr på sikkerheden om bord? I samme forbindelse bør du tjekke om bådens anker er intakt, og om båden er udrustet med øvrigt udstyr til anker og fortøjning.

Hvorfor skal jeg købe et anker?

Måske tænker du at du ikke har brug for et anker til din sejltur. Du har planlagt ruten således at du og familien hver nat kan campere i en havn eller i en marina, hvor I kan gå i land og få vasket tøj, bade, og måske kaste et blik på den lokale seværdigheder. I vil derfor ikke på noget tidspunkt få behov for at kaste anker og overnatte på åbent vand.

Dette er dog ingen garanti for at I ikke vil kunne få brug for et anker. Der kan hurtigt opstå uforudsete situationer. I tilfælde af motor stop vil du for eksempel gerne kunne sikre at båden ikke driver for strømmen mens I venter på hjælp. Der kan hurtigt ske det at I enten driver til havs, eller havner i en trafikeret sejl rende hvor I kan risikere påsejling.

I en sådan situation er det smart at kunne ankre op og vente på assistance. Det samme gør sig gældende hvis der skulle opstå tæt tåge eller andre vejrlig som gør det risikabelt at sejle. Her kan I med fordel kaste anker og vente på at uvejret driver over, så I kan fortsætte jeres færd.

Køb udstyr til anker og fortøjning hos Bådbiksen

Et anker med tilhørende ankerspil og ankerline behøver til alt held ikke at koste en mindre formue. Du kan finde billige ankre i høj kvalitet på https://www.baadbiksen.dk/baadudstyr/7-anker-amp-fortoejning-/ 

Flere Nyheder