Begræns smittespredning ved at anvende mundbind

14 juni 2020 Astrid Pedersen
image

Har du fanget dig en influenza eller har du lagt dig med snue og ondt i halsen? Så bør du være opmærksom på at du faktisk både smitter under sygdommen og i dagene efter.

I hvilke situationer er det smart at anvende mundbind?

Du gør samfundet en kæmpe tjeneste ved at holde dig selv inden døre når du er syg og sløj. På den måde forhindrer du nemlig effektivt smitten i at sprede sig til andre mennesker, inklusive de, som ikke tåler en influenza, en forkølelse eller en luftvejs infektion lige så godt som du selv. Ældre mennesker og patienter med nedsat lunge funktion eller immun system er særligt udsatte, og en influenza kan nemt ende fatalt for en sådan person.

Men hvis du af en eller anden grund er nødsaget til at forlade dit hjem bør du, såfremt turen går til et særligt befærdet område, iføre dig et sikkert tre lags mundbind. Dette gælder eksempelvis hvis du skal på apoteket, til lægen eller i supermarkedet og handle ind, og hvis du i forbindelse med dine ærinder skal benytte offentlige transportmidler.

Her skal der nemlig nærmest ingen ting til førend smitten spreder sig. Et enkelt host eller nys er nok til at du smitter flere mennesker på én gang. Og så vil smittetrykket stige på ny.

Hvor kan jeg købe mundbind til engangs brug?

De mundbind, som beskytter andre mennesker optimalt, er fremstillet til engangs anvendelse og må derfor kun anvendes én gang før de skal kasseres. Du bør således altid være i besiddelse af en god beholdning af mundbind, så du ikke løber tør. Hos Testsmart kan du købe mundbind i pakninger a 10, 20, 30, 40, 50 og 100 styk. Hvert enkelt mundbind bliver billigere jo flere du køber. Køber du for eksempel 100 mundbind, er stykprisen under 7 kroner.

Bestil dine engangs mundbind på https://www.testsmart.dk/artikler/sundhed-og-sygdomme/personlige-vaernemidler/hvorfor-boer-du-anvende-mundbind/ 

Flere Nyheder