Alt, hvad du behøver at vide om ultralydsundersøgelser

26 October 2022 soes Svane

editorial

Skal du have foretaget en ultralydsundersøgelse, men ved ikke rigtigt hvad det er? Eller har du nogle bekymringer i forhold til din krop, og gerne vil have foretaget en ultralydsundersøgelse? – Bare rolig! Her fortæller vi dig hvad en ultralydsundersøgelse er, og hvad du kan få tjekket med en ultralydsundersøgelse.

Hvad er en ultralydsundersøgelse?

Ultralydsundersøgelse er en undersøgelse, hvor lægen bruger et Ultralydsapparat til at se billeder af organerne inde i kroppen. Ultralydsbillederne bliver sendt op på en skærm, som lægen kan se. Ultralydsundersøgelsen giver et godt billede af organernes form og størrelse. Ultralyd kan også vise blodgennemstrømning, organernes bevægelse og andre ting.

 

Ultralyd bruges til at se på mange forskellige dele af kroppen, herunder:

– Hjertet

– Hjernen

– Blodkar

– Nyrer

Og meget mere.

ultralydundersøgelse

Ultralyd kan også bruges til at:

– Se på et foster under graviditeten

– Vejlede nålebiopsier

– Hjælpe lægerne med at foretage operationer

Ultralyd er en sikker og smertefri test. Der bruges ultralydsbølger til at skabe billeder, så der er ingen strålingseksponering

Hvem skal have en ultralydsundersøgelse?

Du kan have brug for en ultralydsundersøgelse, hvis du har symptomer som smerter, hævelse eller unormal blødning. Ultralyd kan også bruges til at kontrollere problemer, der er fundet ved en fysisk undersøgelse eller andre tests. Ultralyd bruges ofte til at undersøge gravide kvinder og deres ufødte børn for problemer.

Hvordan får man en ultralydsundersøgelse?

En ultralydsundersøgelse kan laves på hospitaler eller private klinikker. Hvis du gerne vil have foretaget en ultralydsundersøgelse, kan du kontakte din læge, som kan henvise dig til en sådan undersøgelse. Alternativt kan du kontakte en privat klinik, som kan tilbyde dig en ultralydsundersøgelse.

De fleste som kontakter en privatklinik for at få lavet en ultralydsundersøgelse er gravide, og det er for at sikre, at det ufødte barn har det godt, og er sundt og rask. Et af de steder, du kan få foretaget en ultralydsundersøgelse er her: https://www.noerrevold.dk/.

More articles